macius
Banned-
Posts
9 -
Joined
-
Last visited
About macius
- Birthday May 19
Recent Profile Visitors
5,874 profile views
macius's Achievements
3
Reputation
-
BrainDeadMonkey started following macius
-
SomeRandoPanda started following macius
-
RussianKaz started following macius
-
macius started following SomeRandoPanda
-
macius started following sampletext
-
500 g mięsa wieprzowego (np. karkówki) 200 g kiełbasy. 1 cebula. 2 łyżki oleju roślinnego. 3 szklanki bulionu lub wody. 30 g suszonych borowików. 2 łyżki powideł śliwkowych lub kilka suszonych śliwek. 1 jabłko (np. reneta lub antonówka) - opcjonalnie. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju w dużym garnku. Dodać mięso i dokładnie je obsmażyć. Wlać 2 szklanki gorącego bulionu lub wody z solą i pieprzem, zagotować. Następnie dodać połamane suszone grzyby, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 45 minut. Dodać listek laurowy, ziela angielskie, kminek, majeranek, powidła śliwkowe lub posiekane śliwki, obrane i pokrojone w kosteczkę obrane jabłko i wymieszać. Dodać odciśniętą kiszoną kapustę oraz wlać szklankę wody, wymieszać. Przykryć i gotować przez ok. 15 minut. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać do kapusty i gotować przez ok. 30 minut. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Mąkę podsmażyć na suchej patelni, gdy zacznie brązowieć dodać łyżkę masła i mieszać aż masło się rozpuści. Trzymając patelnię na ogniu dodać stopniowo kilka łyżek kapusty cały czas mieszając. Przełożyć zawartość patelni z powrotem do garnka, wymieszać i zagotować.
-
Nooo I almost beat my record sitting in fap time for 24/7